2 Nisan 2016 Cumartesi

Paykasa Kart ile Ödeme Nasıl Yapılır

Paykasa, dünya genelinde yaygın olarak kullanılan bir ödeme sistemdir. Halen binlerce online mağazada aktif olarak kullanılan paykasa, birçok avantajı da beraberinden getirmektedir. Yurt içi ve yurt dışında online olarak hizmet veren birçok mağazada kullanılan paykasaın en belirgin avantajı, güvenli alış veriş ortamını yaratmasıdır. Alış verişlerde kartın temelini oluşturan pin kodunun kullanılması, başka hiçbir bilginin ödeme aşamasında gündeme gelmemesi, en belirgin güvenlik özelliğidir. Ayrıca, yapılan ön ödemenin alış verişlerde harcanması ve ön ödeme haricinde her hangi bir harcama şeklinin bulunmaması da diğer belirgin avantajıdır. 

Paykasa ödeme yöntemini kabul eden sitelerden 10 dolarlık bir ürünü almak için 10 dolarlık paykasa kart satın alınmakta, alış veriş tamamlanınca ödeme yapılmakta ve kart iptal olmaktadır. Bu aşamadan sonra, pin kodunun ele geçirilmesi ya da kaybedilmesi her hangi bir olumsuzluk meydana gelmesine neden olmamaktadır. Bu neden ile güvenilir karta yönelen ihtiyaç sahipleri, online mağaza sayısının da artmasına katkı sağlamıştır. Her iki kavramda birbirini tetikleyerek hem paykasa kullanıcı sayısının artmasına hem de paykasa kart ile ödeme yöntemini kabul eden site sayısının artmasına neden olmuştur. 

Paykasa Kredi Kartı mıdır?
Bilinenin aksine paykasa, bir kredi kartı değildir. Kredi kartları bilindiği üzere bankalara tarafından verilen ve içerisinde borç olarak tabir edilecek miktarda para bulunan ödeme gereçleridir. Kredi kartlarını yıllık aidatları, faizleri, limit aşımları ve benzeri birçok dezavantajı bulunmaktadır. Ayrıca kredi kartları ile online mağazalardan alış veriş yapılır iken, belirli limit harcanmakta ve alış veriş sonrasında kartlarda yüklü miktar para kalabilmektedir. Bilgilerin ele geçirilmesi halinde, kredi kartlarında kalan paraların bilgilerinin, çalan kişiler tarafından kullanılması mümkün hale gelmektedir. Paykasa kartlarda ise, faiz ve benzeri hiçbir ek ücret bulunmamaktadır. 

Paykasa kartların bankalar ya da banka hesapları ile de bir ilgisi yoktur. Her hangi bir mağazadan ürün alınmak istediğinde ürün bedeli kadar kart satın alınabilmekte ve ürün alındıktan sonra, kart işlevini yitirmektedir. Alış verişten sonra, paykasa kartın yani pin kodunun çalınmasının her hangi bir sakıncası yoktur. Bu uygulamada, oluşan güvenlik açığını ortadan kaldırmaktadır. Bu özelliklerin haricinde paykasa kartta yer alan numaraların kişisel kredi kartları ya da banka hesapları ile de bir ilgisi bulunmamaktadır. 

Paykasa Kart Nereden Satın Alınmalı?
Paykasa kart, internet üzerinden online olarak alınan bir ödeme gerecidir. İnternet her ne kadar hayatımızı kolaylaştıran ve sınırsız ufuklar açan bir ortam olsa da, online alış verişlerde tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir ortamdır. Maddi kayıplar ile karşılaşmamak için, http://www.paykasaal.gen.tr/ paykasa satış sitesi üzerinden, işlemlerinde yetkili temsilciler ile çalışılması gerekmektedir. Sitemiz Türkiye’de paykasa satın alma işlemleri konusunda yetki belgesine sahip bir işletmedir. Sitemiz üzerinden yapacağınız her türlü işlem, müşteri gizliliği kurallarına göre yürütülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder